Menu Luk

Erhvervslivet

Området i og omkring Assens er præget af et omfattende erhvervsliv. I den vestlige ende af Assens mødes vi af den store og eneste saltfabrik i Danmark – Akzo Nobel – som leverer salt til både husholdningen, men bestemt også til de frosne landeveje. I vinterperioden køres der tonsvis af salt afsted i lange lastvognstog, samtidig med at der på havnefronten fylds store tankskibe.

Følger man Margueritruten langs Daniavej, bliver man – ud over den fantastiske natur – også mødt af flere industribygninger, som hver især huser en bred vifte af erhverv.

Margueritruten ender ved den nordlige indkørsel til Assens By ad Niels Madsensvej, hvor byen byder velkommen med udsyn til vores smukke kirke. På modsatte side af vejen, er der direkte udsyn til Assens Fjernvarmeværk, som er varmekilden til hele Assens by.

For enden af Niels Madsensvej bliver vi alle udfordret en anelse, hvor Danmarks mindste, og nok eneste mini-rundkørsel skabe smil og opmærksomhed hos alle bilister. Midt i Assens by finder vi Dagli’ Brugsen, hvor det er mulighed, at gøre dagens indkøb. Den moderniserede Dagli’ Brugs har en stor og lækker grøntsagsafdeling, og i køledisken finder vi fersk kød og et hav af andre friske råvarer.

Assens har, som efterhånden en af de eneste byer i Danmark, eget bageri. Midt i byen finder du Assens Bageri i den flotte gamle gule bygning. Her bliver der dagligt langet rugbrød, franskbrød, kager og rundstykker over disken, samtidig med at en stor del af sortimentet, også er at finde i Dagli’ Brugsen. Det er vigtigt at fastholde samarbejdet på tværs, i det omfang hvor muligheden byder sig.

Vi husker alle på vigtigheden af at handle lokalt, for at vi kan fastholde butikkerne.

Velkommen i Assens – det foretrukne valg for børnefamilier.